Fel

ICASSI 2008

ICASSI 2008

International Committee of Adlerian Summer Schools and Institutes

’Adleri Nyári Iskolák és Intézetek Nemzetközi Bizottsága’

 

  1. július 13 – július 27. között Győrben kerül megrendezésre.

 

Az ICASSI-t Rudolf Dreikurs 1962-ben alapította azzal a céllal, hogy folytassa és terjessze az Alfred Adler által tanított módszereket és életfilozófiát. Alfred Adler az individuálpszichológia – IP megalapítója, amely a pszichoanalízis és a jungi analitikus pszichológia mellett a harmadik nagy, klasszikus pszichoterápiás irányzat. A gyógyító munka mellett nagy figyelmet szentelt a mentálhigiéné és a megelőzés kérdéseinek is, az ő nevéhez fűződik az első nevelési tanácsadó megszervezése, bár ezt kevesen tudják. Az IP kulcsgondolatai a másik ember megértése és tisztelete, a közösségi érzés, az együttműködés, a kreativitás, a növekedésre-fejlődésre való képesség. Az adleri módszereket nemcsak egyének segítésére használták, hanem családoknál, iskoláknál, szervezeteknél és nemzetközi kapcsolatoknál is. Dreikurs fontosnak tartotta a társadalom megszólítását, mert csak ez által befolyásolható a társadalom jóléte. Ennek egyik építőköveként alapította a nyári egyetemet, mely azóta is minden évben más-más országban kerül megrendezésre. Hollandia, Németország, Málta, Kanada, USA után 41. alkalommal az ICASSI megrendezésének megtisztelő jogát hazánk kapta, ezen belül pedig Győr városa ad otthont a nyári egyetemnek.

A nyári iskola két, egymásra épülő hetében a résztvevők az egész napos program keretében számos előadáson és saját élményű munkára épülő gyakorlati foglalkozáson vehetnek részt, választásuk szerint. A nyári egyetem, őrizve alapítóinak gyökereit, hagyományait, angol és német nyelven zajlik. Korlátozottan ugyan, de magyar nyelvű tolmácsolást is tudunk biztosítani.  A szakmai képzéseket színes reggeli és esti programok kísérik. Részletesebb programsorozatot a következő honlapokon lehet megtekinteni: www.icassi.net és www. mipe.hu.

A kurzusokat ajánljuk bármely segítő szakma képviselőinek (pszichológusoknak, konzultánsoknak, pedagógusoknak, szociális munkásoknak), és minden érdeklődőnek, mert a továbbképzés nagy értéke, hogy egy időben nyújt ismereteket és lehetőséget a személyes fejlődésre. Valamint páratlan alkalom a nemzetközi szakma friss módszereinek, eredményeinek megismerésére elérhető közelségben, és a magyar résztvevők számára mérsékeltebb áron. Győr városa korlátozott számban ingyenes kollégiumi férőhelyet biztosít a legkorábban jelentkezők részére. A rendezvény akkreditációja a különböző szakterületeken megtörtént, az akkreditációs pontokról a lenti címeken lehet érdeklődni.

A nyári egyetem részvételi díj két hétre:

 

közalkalmazotti dolgozók részére 325 Euró

nappali tagozatos hallgatók részére 225 Euró

versenyszférában dolgozóknak 625 Euró

 

Bővebb információ és jelentkezés:

 

adlergyor@freemail.hu email cím;

Hollenczerné Vörös Györgyi 30/479-27-54; Kokasné Parcsami Mária 20/983-40-17.

 

Program megtekinthető –   ICASSI 2008    és letölthető!

Teljes Program magyarul megtekinthető –   ICASSI 2008 Teljes Program (magyar)    és letölthető!

Aktuális információ a szemináriumi jelentkezéshez

A213, A412 szemináriumok elmaradnak

B604, A507, A309, A204, A308 beteltek

A202, B102 ezekben egy -egy hely van még.

 

Jelentkezési lap megtekinthető –   ICASSI 2008 Jelentkezési lap    és letölthető!

Jelentkezési lap megtekinthető (MS Word formátumban) –   ICASSI 2008 Jelentkezési lap (MS Word formátumban)    és letölthető!